Kolm kunstnikku Kasahstanis

TUUB reisib

Mäkke tõus augusis, matka kestus 7 päeva, kõrgeim tipp 4285 m merepinnast. Lennukiga Kasahstani pealinna Astanasse, rongiga Almatõ linna riigi kaguosas. Eesmärk vallutada Bolšoi Sõk nimeline mäetipp.
Matkamas käisid ehtekunstnik Anneli Tammik (44), fotokunstnik Juta Kübarsepp (52) ning maitse ja ilu kunstnik Irma Viidalepp (45). 

Loe edasi “Kolm kunstnikku Kasahstanis”

Valus moerevolutsioon

Fashion Revolution TUUB

Fashion Revolution Nädal 20-26.04

Ei tea miks on see maailmas nii, et ikka on vaja katastroofi, et inimesed hakkaksid pisut rohkem mõtestatult eksisteerima, lisaks enda hüvedele taaskord ka kaasvõitlejat märkama ning oma tegemisi ja otsuseid kriitilisemalt nägema. Autopiloodilt maha astumiseks on alati vaja valu, raputust, kannatust. Me ei räägi praegu viirusest COVID-19.

24. aprillil 2013 kukkus kokku Bangladešis Rana Plaza tootmishoone.  2500 inimest sai vigastada ning 1138 inimest suri.  See on senini suuruselt neljas tööstuskatastroof maailmas.  Loe edasi “Valus moerevolutsioon”

Nina püsti, sabakene rõngasse!

BANNER-ROOMSA-MEELE-RETSEPT

Elame kummalisel ajal. Kriisi olukord teeb paratamatult pisut ärevaks ja isolatsioonis olemine kohati isegi õnnetuks. Aga kas teadsid, et uuringute kohaselt õnnelike inimeste protsent ühiskonnas õitseajal versus sõjakoldes on ikka konstantselt sama!  Mida see siis näitab? Seda, et rahulolutunne ei olene niivõrd tingimustest, vaid pigem Sinu enda meelestatusest. Ning eriti hea uudis on, et oma meelestatust saad Sa muuta. 
TUUBi heatujuline meeskond on kokku pannud kompaktse ja aktuaalse tuju tõstva nimekirja. Nippe võib kasutada suvalises järjekorras täiesti juhuslikult või võtta kohe üks tujutõstmise päev ja katsetada kõiki. 

Loe edasi “Nina püsti, sabakene rõngasse!”

Camino de Santiago ehk miks inimesed vabatahtlikult kõnnivad sadu kilomeetreid. Tiiu räägib miks tema seda tegi

JAlgsi Portugalist Hispaaniasse

11 päeva, 260 km, vihma, äikest ja päikest. Romantilisi metsaradu, iidseid linnu ja mägikülasid, igavat asfalti ja head kohvi ning veini. Iseendaga olemist, rahulikku mõtisklemist, uusi tuttavaid ja kalorite kulutamist – seda kõike pakkus mulle palverännak Portugalist Hispaaniasse.

Palverännak on spirituaalse tähendusega retk pühasse paika. Moodsal ajal võiks öelda, et rännak iseenda juurde. Selliseid pühapaiku on maailmas mitu, kristlastele on Santiago de Compostela sihtmärgina ehk kõige tuntum. Aga põhjuseid palverännuks võib olla erinevaid, lisaks eneseleidmisele või pühaduse kinnistamisele võib olla palju pragmaatilisemaid põhjuseid nagu füüsilise vormi ja võhma taastamine, enesega mingi kokkuleppe sõlmimine, mugavustsoonist välja saamine. Ei mina ega mu kaaslane Camino teel ennast ei leidnud, kaalu ei langetanud, pahedest ei loobunud – jalutuskäik oli selleks liiga lühike ning seltskond liiga lõbus.

Mina tegin seda uudishimust ja soovist oma kallimat paremini tundma õppida erinevates olukordades. Liiatigi on jalgsi matk läbi väga eheda kohaliku elu-olu kena alternatiivne reisimise formaat. No ja ei saa üle ega ümber Portugali odavast veinist, maiustustest ja üliheast kohvist, mida sai igas viimaseski küla bistroos.

Loe edasi “Camino de Santiago ehk miks inimesed vabatahtlikult kõnnivad sadu kilomeetreid. Tiiu räägib miks tema seda tegi”

Kapselgarderoob – Mis Asi See On?

DSC_1157

Tänane blogipostitus räägib sellest, kuidas nutikalt oma garderoobi kombineerida nii, et ei peaks enam vaevama pead teemal “mitte midagi pole selga panna” ja samas “mul ei ole kapis üldse ruumi”. See inspireeriv postitus on külalisesineja Liisa Aaviku sulest. Liisa on suletudring.ee blogi autor, psühholoogia magistrant ning rohekoolitaja, kes räägib ning viib läbi töötubasid jäätmevaba elustiili võimalikkusest.

Loe edasi “Kapselgarderoob – Mis Asi See On?”

Miniseelik, kleit või sall-kõik ühes?!?!

 

11039299t1h35bd

Loo autor: Kristina Herodes

Fotod: Madis Sinivee

Nutikas moeasi ei pea olema keeruline. Sest keerulisus kaalub! Pealegi on see väsitav, ahistav, pretensioonikas ja pigistav. Tuub on Eestis loodud nutirõivas, mis oma geniaalses lihtsuses kõige ülearu keeruka vastu mässab. Tuubi värvikas sünnipäevapidu retrotrammis meelitas kohale igas eas, kasvus ja kaalus tuubifänne, keda selle rõivajupi ulakas iseloom kõnetab.

Ajakirjanik võiks küll erapooletu olla, kuid mis siin salata – moeteemadest kirjutades pole minus professionaalsest jahedusest haisugi. Andeka asja tunneb ära esimesest pilgust ning katsu sa siis mitte vaimustusse sattuda! Tuubiga on lood täpselt samamoodi. Loe edasi “Miniseelik, kleit või sall-kõik ühes?!?!”

Ta On Iga Naine

Merlin leob Portugalis

Merlin on meie tänanse fotoseeria peategelane ja Naine suure algustähega. 

Jane on stilist, personaalne moenõstaja, kunstnik ja loov Naine, kes hindab iga Naise aega ja kapselgarderoobi funktsionaalsust. Jane poolt kureeritud pildiseeria on vaid killukeseks inspiratsiooniks mil moel ja millistel elujuhtumitel saab Naine kasutada TUUBi.” 

Loe edasi “Ta On Iga Naine”

Loogiliselt loominguline Marili Rooba

_pisipilt-EST-Marili-Rooba-TUUB-fan

Marili Rooba (40) – ema kahele särasilmsele lapsele (16 ja 8), naine ühele jalkatreenerile, sõber ja parimaid sõpru ühendava “Diskokoondise” liige, sisekujundaja, telesarjade kunstnik ning hobi-moekunstnik, kes juhuslikult kinkis Eestile ühe ikoonilise moetoote – satsilise Froufrou seeliku, samuti rohkelt kõneainet tekitanud president Ilvese vanadest särkidest kleidi-kollektsiooni ning upcycling meetodil valmiva lasteriiete brändi GreenBird.  Multitalent ja minu meelest täiesti eatu Marili on ka TUUBi modell.  Intervjueeris sõber Tiiu. Loe edasi “Loogiliselt loominguline Marili Rooba”

Kohtumine fänniga – Kristina Herodes

KristinaHerodes-TUUB-pisipilt

KRISTINA (41) on seiklusajakirjanik, moeguru, ema kolmele lapsele ja lihtsalt üks eluenergiast pulbitsev inspireeriv naine.

Miks sulle TUUB meeldib?

Tuub pole lihtsalt üks väike nutikas moeasi, mida saab sadat moodi kanda. Ta on iseloomuga tüüp! Selline mässaja hingega asi, keda ei huvita mingid reeglid, vaid kes läheb ja loob omad reeglid. See mulle kohutavalt meeldib! Juba esimese tuubi puhul sain tema karakterile pihta ja täna on mul neid 11.

Ma kannan tuube absoluutselt igal pool. Üks mis kindel – iialgi ei lähe ma reisile ilma tuubita! Sul on korraga kaasas kleit, seelik, pluus, sall, müts ja ujumisriided – kõik ühes. Ja mugavus, mis on reisides eriti oluline. Osa riideid kraabib ja kortsub ja nuiab sajal muul viisil tähelepanu. Tuub on mega leplik kuju, viska kotti kuidas juhtub ning seljas on nagu siidine mõnus kalli. Mulle meeldib tuubi juures see ka, et ta võtab täpselt selle inimese kuju, kes teda kannab – ta ei ahista kuidagi ei kirjuta ette, et peaksid nii- ja naasugune olema. lihtsalt vupsad sisse ja tema ütleb: sa oled lahe just sellisena nagu sa oled.

Loe edasi “Kohtumine fänniga – Kristina Herodes”

Lugu sellest, kuidas Tiiu (nutikalt) seljakoti pakkis ja palverännakule läks.

camino pisipilt Buen camino

The Way, El Camino, The Pilgrimage to Santiago de Compostela – need on mõned põhilised otsisõnad, kui tahad leida infot Euroopa tuntuima palverännakutee kohta. Marsruute on palju erinevaid, sihtkoht on üks: Santiago de Compostela. See on rännak, mida soovitaks igaühele, kelle keha vähegi liikumist võimaldab, vähemalt korra elu jooksul kogeda. Seda teed on aastasadu läbinud kristlased oma usu kinnistamiseks.

(Seotud artikkel matkast endast on leitav SIIT)
Loe edasi “Lugu sellest, kuidas Tiiu (nutikalt) seljakoti pakkis ja palverännakule läks.”