Nina püsti, sabakene rõngasse!

BANNER-ROOMSA-MEELE-RETSEPT

Elame kummalisel ajal. Kriisi olukord teeb paratamatult pisut ärevaks ja isolatsioonis olemine kohati isegi õnnetuks. Aga kas teadsid, et uuringute kohaselt õnnelike inimeste protsent ühiskonnas õitseajal versus sõjakoldes on ikka konstantselt sama!  Mida see siis näitab? Seda, et rahulolutunne ei olene niivõrd tingimustest, vaid pigem Sinu enda meelestatusest. Ning eriti hea uudis on, et oma meelestatust saad Sa muuta. 
TUUBi heatujuline meeskond on kokku pannud kompaktse ja aktuaalse tuju tõstva nimekirja. Nippe võib kasutada suvalises järjekorras täiesti juhuslikult või võtta kohe üks tujutõstmise päev ja katsetada kõiki. 

  1. SELG SIRGU. Aja selg sirgu ja pea püsti ning tee paar sügavat hingetõmmet. Tee seda kohe praegu! Kössis olemine tekitab halba enesetunnet. Nüüd kui Sa seda tead, püüa märgata ning aja selg sirgu  🙂
  2. NAERATA. Mine peegli ette ja naerata, kasvõi vägisi. Või naerata ilma peeeglita. Kohe praegu! Kui teed seda tihti, jääb naeratus Sinu kehamällu. Fake it til you make it – on tõestatud fakt! (tõlge: teeskle kuniks hakkad ise ka uskuma). Naeratus on inimese kõige atraktiivsem omadus.
  3. ÄRA MÕTLE ÜLE.  Püsi kodus, kui nii on riiklikul tasemel otsustatud. Hoia ennast ja hoia teisi. Värske õhk on oluline, aga ära mine ülerahvastatud õuealadele. Palju muud sa ei saa enda ja teiste kaitseks teha. Majanduses on kukerpallid, jaa! Aga see pole Sinu era-mure, meil kõigil on natukene hirm tuleviku pärast. Teadmatus on alati hirmus, seepärast ei meeldi inimestele ka näiteks keskeakriis.  Aga igas kriisis on tohutu võimalus! Koos, mitte Sina üksi, ehitame me jälle majanduse üles ja usutavasti saab ta sedakorda parem, rohelisem, eetilisem.
  4. OLE KONTAKTIS. Tee või ütle kellelegi midagi head. Helista emale või vennale ja küsi kuidas tervis ja meeleolu. Ütle kolleegile messingeris, et igatsed teda, et Sul on jube hea meel temaga koos töötada.  Kui sul on lähedane, kallista teda!
  5. MÕTLE ELU ÜLE JÄRELE.  Nüüd on see hetk! Samal ajal järgmisel aastal oled ilmselt mattunud taas oma argitoimetustesse. Kui igav!  Praegu on Sulle antud võimalus astuda samm tagasi ja vaadata oma elu kõrvalseisja pilguga. Kasuta seda võimalust. Mõtiskle mõnusalt ja võid isegi anda uusaastalubadusi 😉
  6. MAAILM ON NAGU ON. See, kuidas asjad meile tunduvad, on alati meie endi aju projektsioon. Nüüd, kui Sa seda tead, siis otsusta hirmunud, kurb või närvis olles ümber – küsimuse “Miks?” asemel küsi endalt rahulikult “Kuidas edasi?”
  7. AJU ON LIHTNE. Sinna mahub korraga tegelikult ainult üks asi. Kui oled täitsa masenduses ja sundmõtete küüsis, siis lihtsalt eksita oma aju korrutades hoogsalt oma peas mõnd Sulle meeldivat sõna nagu: lill, liblikas või armastus. On suur vahe millised valdavad mõtted sinu peakeses ringlevad. Seega otsusta valida rahu, rõõm ja ilu! Proovi kohe järgi!
  8. LIIKUMISES ON MAAGIA. Mine metsa! Või liigu kodus. Kui oled jooga inimene, tee kohe üks päikesetervitus. Kui ei ole jooga inimene tee mingi kiire work-out, Youtubes on sada varianti stiili “7-minutes work-out for beginners”. Kenasti töötab ka mõni kätekõverdus või kükk. Lihtsalt ringutamine ja sirutamine ja tantsimine on ka väga tuju- / toonust-tõstev!
  9. TEE NALJA!  Visake sõpradega messingeris mõni vana habemega anekdoot.  Hea huumor oli abiks isegi sõja ajal.
  10. OLE TÄNULIKSule minutiks silmad ja tunne siirast tänulikkust kolme asja eest oma elus. Näiteks Sinu laps, kaasa, tervis või kodumaa.  Mõtle tänutundega näiteks sellele, et Sul on käed ja jalad või mingid muud ihuliikmed terved ja üleüldse olemas (kõigil ei ole). Täna kõige elava eest.  Sa ei pea suuri sõnu tegema, lihtsalt ütle üks rahulik hääletu “Aitäh!” nii, et sa seda tõesti mõtled ja seda tunnet endast läbi lased. Siiras tänutundes on maagia ning head asjad hakkavad Sinuga juhtuma. Tõestatud.Rõõmu soovides,
    Sinu TUUB


NUTIKLEIT TUUB – MERIINOVILLASE KANGA IMETABASTEST OMADUSTEST LOE  SIIT
Meie e-poes TUUB merino #006 ja popid säärised kriisi puhul soodushinnaga 🙂

17 Replies to “Nina püsti, sabakene rõngasse!”

  1. Aitäh! Mina laulan kõvasti ja valesti või tantsin mööda korterit. Teeb olemise hoopis teiseks. Need on üksi elamise pluss pooled.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga