Loogiliselt loominguline Marili Rooba

_pisipilt-EST-Marili-Rooba-TUUB-fan

Marili Rooba (40) – ema kahele särasilmsele lapsele (16 ja 8), naine ühele jalkatreenerile, sõber ja parimaid sõpru ühendava “Diskokoondise” liige, sisekujundaja, telesarjade kunstnik ning hobi-moekunstnik, kes juhuslikult kinkis Eestile ühe ikoonilise moetoote – satsilise Froufrou seeliku, samuti rohkelt kõneainet tekitanud president Ilvese vanadest särkidest kleidi-kollektsiooni ning upcycling meetodil valmiva lasteriiete brändi GreenBird.  Multitalent ja minu meelest täiesti eatu Marili on ka TUUBi modell.  Intervjueeris sõber Tiiu.

 
Marili rooba stuudio7 mardo mannimagi foto
Marili, Sul on päris kirju elu. Oled mitu kodu üles ehitanud, teinud huvitavaid karjäärivahetuse hüppeid, leidnud sügava rahulolu ja rõõmu oma suhteLiselt rutiinses sisekujundaja töös ning intervjuu kirjutamise ajal puhkad oma taasleitud armastusega Tai päikese all (samal ajal, kui mina, Tiiu Roosma, rühman ühe käega 24/7 ettevõtjana ja teisega hoian teie ilusaid lapsi :D).
Räägi armastusest, selle kaotamisest ja taasleidmisest. Mis hoiab ühte suhet ja miks seda üldse peaks hoidma? 

Olen oma abikaasaga koos olnud rohkem kui pool oma elust. Kohtusime kui olin 17 ja just tähistasin oma 40. juubelit. Võiks ju mõelda, et appi, kui igav. Noh, eks mõnikord on ka, aga kui ma ausalt ütlen, siis mulle see rutiinne igavus isegi meeldib. Olen võibolla imelik, aga mulle näiteks meeldib oma lemmikraamatuid ikka uuesti ja uuesti lugeda. Mõnikord on paus pikem, kuid mõnda teost suudan aastas lausa paar korda uuesti lugeda. Mind paelub, et tean, mis mind seal ees ootab ja nii naudin parimaid kohti loos uuesti ja uuesti. Samas avastan või tõlgendan iga kord selle sisus ka midagi uut. Tõde ja õigust olen ma alates keskkoolist vähemalt 20 korda lugenud ja iga kord hakkan sealt midagi uut mõistma. Pika suhtega on sama lugu nagu lemmikraamatuga. Kord igatsed, et lugeda, siis tüdined ja lööd pauguga kinni. Samas tead, et ta on sul olemas, sinu lemmikraamat.

51047892_368046613927939_571668595298271232_n
Räägi tööst. Sisekujundaja Marili on koos oma hea partneriga loonud mitmeid huvitavaid interjööre, selhulgas kodumaise pesubrändi BonBon Lingerie butiikide stiili ja näo. Mis Sul selle sisekujundusega on? Miks Sa seda teed? 

Mul on tõesti väga põnev ja vaheldusrikas töökarjäär olnud. Ja kõige põnevam selle juures on, et kõik tööalased väljakutsed on minuni tulnud sõna otseses mõttes kosmosest. Läbi juhuse ja kõige õigemal ajahetkel. Keegi hoiab mind, ma tean. Üheksakümnendate lõpus alustasin oma tõsist töökarjääri noorukese eesti köögimööblifirma Arens Mööbel ridades. See oli põnev ja tehniliselt põhjapanev aeg. Samal ajal asusin õppima ka EKA Avatud Akadeemiasse ja mõned aastad hiljem jäin koduseks, sest sündis mu esimene laps.  Oma toreda sisekujunduspartneri Elekaga kohtusime esmakordselt EKA loengus, mäletan et imetlesin teda tema põhjalikkuse ja imelise värvitaju pärast. Vaid mõned aastad hiljem viis juhus meid kokku, et teha ägedaid sisekujundusi.

Ja siis tuli masu. Istusin just renditud äripinnal, kui tuli kõne Tuuli Roosmalt. Et kas ma tahaks teha telesarjale Saladused stilistikat. Ta olevat kuulnud, et ma orienteerun ka selles valdkonnas hästi. Võtted pidid toimuma juba järgmisel päeval. Googeldasin siis kähku, et misasi on režissöör ja kesasi on opreaator jne. Nii algas mu telekarjäär. Ja siis mõned aastad hiljem tuli kõigi nende teletööde vahele äkki Froufrou. Mu 16-aastane ütleks, et täiega lambist. Ja sai bestseller’iks. Aga kui su armastatud hobi, milleks on rõivad-õmblemine-disain, muutub liigseks äriks, siis see pole enam see. Nii sain ka mina  ühel hetkel tunda,  et mul on ideed otsas ja ma ei oska enam sellel alal edasi minna. Mu satsi-lapsuke sai uued toredad omanikud, kes toimetavad rõõmsalt edasi.

Mõtlesingi siis, et võtan pausi, ei tee midagi. Et leian selle õige otsa taas üles. Aga kes iganes mind hoiab, ei laskunud mul seda pikalt teha, sest ma ei ole mingi passija tüüp. Muidu oleks veel deprekasse langenud. See rõõmus vihje tuli mulle Järve keskuse parklas otse autoakna taha, hüüdis, et kas mäletad mind veel Arensi aegadest. Sellest oli 15 aastat möödas. Ja nii juhtuski, et paar päeva hiljem sukeldusin uuesti köögimööblimaailma. Sain mõned päevad hiljem bossilt kirja, et Marili, miks sa 15 aastat töölt puudusid. :). Ja ma olen tagasi valdkonnas, mis pakub mulle täielikku naudingut ja milles tunnen end ikka vägagi kodus.  

Marili Rooba TUUB buff ja leggings
Marili Rooba tuub merino
Räägi sõprusest. Minu meelest on sinu sõpradering ja teie tegemised nagu peatükk väga heast, südamlikust ja lõbusast filmist. Mis on Diskokoondis, kuidas see tekkis, mida, kui tihti ja miks te koos teete ning mida see pakub koondise liikmetele?

Diskokoondis on üks uskumatu sõpruse kamp. Meid on kuus, oleme üheealised, aga täiesti erinevad karakterid. Meid ühendab miski, millel ei ole seletust. Meie Diskokoondis sai alguse suurest armastusest diskode vastu, aga tänaseks liidab meid tingimusteta armastus, sõprus, pere. Me olemegi üks suur pere – nutame ja naerame koos, jagame rõõme ja muresid. Meie mehed ja lapsed on koos meiega kasvanud osaks meie  kambast. Juba 10 aastat on meil traditsiooniks käia novembri alguses ühel nädalavahetusel Otepääl diskolaagris. See on nädalavahetus, mis algab, kui Tallinna silt jääb selja taha ja autotuled näitavad teed Lõuna-Eesti suunas. 

Kui meil on sünnipäevad või muud peod, siis need on alati väga põhjalikult ette valmistatud nö kostüümidraamad. Me ei tee midagi uisa-päisa, vaid kõik on  äärmiselt detailselt läbi mõeldud ja lahendatud.  

diskokoondis Eesti hipid Marili Rooba
Marili Rooba TUUB pinup diskokoondis
Froufroust rääkides jõuame ka TUUBini, mille minimalism sobitus ülevoolavalt satsilise seelikuga suurepäraselt. Ka Sinul on olnud oma roll TUUBi loomisloo juures. Just Sina soovitasid TUUBi ühe variandina kanda risti üle rinna see nipp on paljudele väga meeldima hakanud. Ja kui ma hästi meenutan, võis Sinuga mõtteid põrgatades saada TUUB oma lõpliku näo: kahekordsest kangast ilusa puhta alläärega universaalne rõivaese reisida armastavale naisele. Räägi nüüd Sina TUUBist. Miks ta Sulle meeldib, kuidas seda kõige meelsamini kannad ja millisteks puhkudeks TUUB Sinu arvates ei sobi (kui üldse on sellist olukorda).

 Froufrou ja TUUB on ikka kokku loodud. Palju küsiti soovitusi, millega minu satsiseelikuid kanda sobiks. Leidsin TUUBi näol ideaalse rõivaeseme, mis sobis Froufrouga kandmiseks. TUUB on hea lahendus saavutamaks naiselik ja figuuri toetav kooslus.

TUUBi puhul on minuarust ideaalne see, et see ei tee paksuks (ja seda ju iga naine ometi pelgab). TUUB vormib ja kaunistab figuuri – sobib nii kõhnakestele kui  ka tugevamatele tüdrukutele. 

Screen Shot 2019-01-31 at 22.59.31
Screen Shot 2019-01-31 at 22.59.22
Marili, mil moel Sina kõige rohkem reisida armastad?

Mulle meeldib reisida ja teen seda igal võimalikul moel. Käime oma Diskokoondisega pikkadel nädalalõppudel Euroopa linnades. Perega naudime talveperioodil soojamaareise. 

Olles päris palju kohvreid pakkinud tean, et “äkki läheb vaja” rõivaid pole mõtet kaasa võtta. Olenevalt reisi pikkusest ja sihtkohast piisab paarist lemmikasjast. Nii on minu reisikohvris alati mu kõige lemmikum sinine ja igas olukorras asendamatu must TUUB.

Marili coffee bean
Marili Türgis
47340021_2110483202600120_7821478407744520192_n
46990484_277040013157362_2681305549831667712_n
47503500_211743099739067_9048414864720003072_n
Screen Shot 2019-01-31 at 22.59.01

TUUBi fotosessioonil kannab supermodell Marili veinipunast meriinovillast TUUBi, sääriseid ja torusalli. 

One Reply to “Loogiliselt loominguline Marili Rooba”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga